Steenbergen transport,
Al meer dan 100 jaar overweg met logistiek

Over ons..

Steenbergen b.v. is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in de 24-uurs distributie van zendingen binnen de Benelux en Europa.

Sinds de oprichting in 1907 te Bodegraven, is Steenbergen b.v. uitgegroeid tot een grote speler in de (inter)nationale transportsector met meer dan 300 actieve werknemers en dagelijks circa 250 transporteenheden op de weg. Deze transporteenheden worden door de eigen volledig gecertificeerde garage altijd in uitstekende staat gehouden. De werknemers en transporteenheden bevinden zich verspreid over vijf strategisch geplaatste depots door Nederland en België, waardoor Steenbergen b.v. altijd een snelle levering van uw goederen kan garanderen. Steenbergen b.v. kan bouwen op een ervaring van meer dan 100 jaar, waardoor onze medewerkers altijd pro-actief met u meedenken en een passende oplossing bieden voor al uw logistieke problemen.

Als familiebedrijf kenmerkt Steenbergen b.v. zich door eigen materieel en eigen mensen in vaste dienst, waarbij dienstverbanden van 40 jaar of meer geen uitzondering zijn. Deze beleidsvoering heeft tot gevolg dat alle medewerkers volgens de ‘Steenbergen werkwijze’ werken en er een heldere en efficiënte samenwerking is tussen de verschillende vestigingen. Deze eenduidige werkwijze heeft voor u als bijkomend voordeel dat u door alle medewerkers, ongeacht de vestiging, op dezelfde manier geholpen wordt.

Wilt u meer informatie over de diensten en specialiteiten van Steenbergen b.v.? Neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Milieu & Kwaliteit

Het ondernemingsbeleid van Steenbergen b.v. is gericht op continuïteit door een langdurige samenwerking met haar klanten. Wezenlijk onderdeel hiervan is het kwaliteitsbeleid. De markt waarin Steenbergen b.v. opereert kenmerkt zich door toenemende druk van verladers op de te leveren prestaties, en hevige concurrentie. Leveren van kwaliteit is dus een absolute randvoorwaarde.

Aan dit kwaliteitsstreven wordt vorm gegeven door een actieve houding van de directie, een gedocumenteerd en volledig ingevoerd kwaliteitsmanagementsysteem. Uiteraard is er ook de verplichting voor medewerkers om de regels na te leven met de vrijheid voor alle medewerkers om verbeteringen aan te dragen.

Uitgangspunten van het kwaliteitsbeleid zijn:

  • Inspringen op de eisen en verwachtingen van de klant;
  • Voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving;
  • Proactieve opstelling van alle werknemers zodat kan worden ingespeeld op wensen van de klant en toekomstige ontwikkelingen;
  • Continue verbetering van de prestaties door analyse van klachten, uitvoeren van interne audits, registratie van afwijkingen en meting van klanttevredenheid;
  • Flexibiliteit binnen vastgestelde werkwijzen door goed opgeleide en ervaren medewerkers;
  • Goed uitgeruste kantoren, automatisering en voertuigen;
  • Voortdurende aandacht door en voor alle medewerkers.

Dragan Guzijan, manager kwaliteitszorg:“Klanten hebben verwachtingen van de kwaliteit die Steenbergen b.v. dient te leveren. Voor ons als bedrijf is het dan ook erg belangrijk om deze verwachtingen waar te maken en zelfs nog iets extra’s te realiseren.

De klant heeft verwachtingen van de kwaliteit die Steenbergen dient te leveren

Dragan GuzijanManager Kwaliteitszorg, Steenbergen bv

Ik heb Steenbergen b.v. zien uitgroeien tot het distributie powerhouse dat het nu is.

Robert van DamSteenbergen bv

Automatisering

Automatisering wordt steeds belangrijker, ook binnen Steenbergen. Optimale efficientie geldt niet alleen voor de interne gegevensstroom, maar ook voor de gegevensstroom van en naar klanten. Steenbergen streeft ernaar om arbeidsintensieve processen van klanten waar mogelijk te automatiseren.

Na de overstap naar een nieuw TMS (transport management systeem) is er samen met toonaangevende partners een digitale omgeving voor klanten gerealiseerd waar zendingen eenvoudig aangemeld kunnen worden. Meer informatie hierover op de Zendinginformatie pagina.

Hiernaast hebben wij een veelvoud van EDI (electronic data interchange) verbindingen actief en in beheer. Onze IT-afdeling helpt graag om een digitale koppeling tussen uw systeem en dat van Steenbergen te bespreken, en te realiseren.

De werkomgeving van Steenbergen bevindt zich in de Cloud. Hierdoor zij alle medewerkers in staat zijn om altijd en overal gebruik te maken van alle bedrijfssystemen. Dit zorgt voor een flexibele werkomgeving die nooit ‘uit’ staat.

Het TMS staat rechtstreeks in verbinding met het plansysteem en de digitale Track & Trace omgeving van Steenbergen. Door deze koppeling zijn nagenoeg alle gegevens snel inzichtelijk voor al onze medewerkers.

Animatie proces Steenbergen (nl)