Steenbergen B.V. gaat voor een duurzame toekomst!

In samenwerking met Volvo Group Nederland heeft Steenbergen B.V. in week 38 van 2021 een pilot gedraaid met een Volvo FL Electric.

Het doel van deze pilot was om te kijken hoe Steenbergen haar distributiewerkzaamheden kan verduurzamen.

In deze testweek heeft Steenbergen zich gefocust op de last-mile distributie voor al haar klanten. Steenbergen is dagelijks actief in de Nederlandse binnensteden en vandaar is er dan ook gekozen om de elektrische Volvo in te zetten in de regio Rotterdam en Den Haag. Deze steden zullen vanaf begin 2025 een overgangsperiode ingaan met betrekking tot het introduceren van zogenaamde ‘’Zero Emission Zones’’. Dit met het uiteindelijke doel om dieselwagens te verbieden in de binnensteden.

De actieradius van de Volvo FL Electric is momenteel 211 km, waardoor een route regio Rotterdam/ Den Haag op dit moment een mooie test case was. In onderstaande afbeelding is de distributie route te zien zoals wij deze op 21-9-2021 hebben uitgereden.

Volvo Trucks Nederland heeft ter voorbereiding op de pilot, Steenbergen B.V. bijgestaan door middel van het toetsen van bestaande ritten middels de Volvo Electric Range Simulator. Hierdoor bestond vooraf geen onduidelijkheid betreffende de haalbaarheid van een rit.

Met het oog op de toekomst en de “zero emission zones” die van kracht gaan in 2025, is duurzaamheid binnen de organisatie van Steenbergen een hot item. De testweek stond dan ook volledig in het teken van ervaring opdoen voor de toekomst. De chauffeur die tijdens de pilot op de vrachtwagen heeft gereden is erg tevreden over het rijgemak. ‘’Onze chauffeur ervaart dat deze FL Electric veel rustiger rijdt dan een diesel dankzij het ontbreken van lawaai en trillingen’’. 

In de onderstaande foto ziet u de elektrische FL-bakwagen van Volvo bij een van de eerste adressen die Steenbergen heeft gelost met een elektrische wagen.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat de pilot een succes is geweest en dat Steenbergen de nodige ervaring heeft opgedaan voor het “zero emission” transport van de toekomst. Zowel Volvo Group Nederland als Steenbergen kijken terug op een mooie en geslaagde pilot!