Beste leerbedrijf 2023

Steenbergen Transport is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023. Daarmee staan zij een jaar lang in de schijnwerpers en mogen zij ook door naar de landelijke verkiezingen van SBB. Het bedrijf is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in 24-uursdistributie binnen de Benelux. Het hoofdkantoor staat in Bodegraven. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Venlo en Meppel en in het Belgische Chaineux en Wommelgem. Steenbergen Transport telt driehonderd werknemers en begeleidt dit jaar op de vestiging Bodegraven vier BBL-studenten.

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen Beste Leerbedrijf ingesteld.
De landelijke verkiezingen worden georganiseerd door SBB en voor de sector transport en logistiek door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag werd gisteren bekend gemaakt: Steenbergen Transport uit Bodegraven is het Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023. Op de voet gevolgd door de nummers 2 en 3: Van Berkel Logistics en H.Essers.

Dit werd bepaald door een vakjury die alle genomineerden bezocht. Deze vakjury bestaat uit: Gabby Delhaas, STL (voorzitter), Caroline Blom, TLN, Birgitte Staal, FNV en Frank van de Griendt, Grando Logistics, winnaar Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022. De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen wordt verzorgd door STL in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en worden mogelijk gemaakt dankzij SOOB.

De verkiezingen zijn belangrijk om een podium te bieden voor erkende leerbedrijven en praktijkopleiders die zich op een positieve manier inzetten om jong talent in de sector te begeleiden.

In het juryrapport wordt Steenbergen Transport geprezen als een ideaal leerbedrijf, waar de ontwikkeling van de student centraal staat. Elke student krijgt de tijd om in een eigen tempo het leerwerktraject af te ronden. Juryvoorzitter Gabby Delhaas: ‘Studenten vertelden openhartig hoe zij als persoon groeien en waar zij tegenaan lopen. Dit maakt wel duidelijk, dat je als student bij Steenbergen alle ruimte krijgt en mag zijn wie je bent.’

Caroline Blom: ‘Steenbergen hield tijdens het jurybezoek een presentatie die je bijblijft. Kennisoverdracht staat hier bedrijfsbreed op een hoog niveau.’ Een student wordt bij Steenbergen begeleid door praktijkopleiders, die zeer gedreven en gemotiveerd zijn om de student het mbo-diploma te laten behalen. Zij verzorgen ook de contacten met de scholen en de ouders. Het bedrijf biedt studenten een prettige, goed gestructureerde, aantrekkelijke leeromgeving. Ze werken altijd onder begeleiding en hebben een buddy als vast aanspreekpunt.

Birgitte Staal: ‘De positieve feedback van de studenten maakte duidelijk wat een prachtig leerbedrijf Steenbergen is.’ Werknemers worden volop gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Het bedrijf biedt daarvoor alle mogelijke faciliteiten van een eigen instructeur tot toekomstgerichte ambitiegesprekken.

De jury prijst Steenbergen Transport dat zij in vele opzichten een voorbeeld voor andere (leer)bedrijven zijn in de sector transport en logistiek, en zijn zij daarom volgens de jury de terechte winnaar.